Inici » #NotadeVeu 120 | Google Discover

#NotadeVeu 120 | Google Discover

Acabes de rebre una nota de veu
Fas anar Google Discover?

Entre les moltes funcions amb les quals Google enriqueix el seu sistema operatiu mòbil, segur que t’has trobat -potser sense esperar-ho ni desitjar-ho- amb continguts proposats d’aquesta eina.

A la pestanya d’inici de l’aplicació de Google -la G de colors- o a l’esquerra a la pantalla d’inici d’Android, apareix un canal que recull notícies relacionades amb els teus interessos.

I com s’ho fa?

Per determinar que et mostrarà, una vegada més, se serveix de les dades recollides amb l’opció Activitat al web i en aplicacions de Google.

D’aquesta manera, s’assegura de poder oferir-te cerques més ràpides i suggerir-te recomanacions i experiències més personalitzades, mentre utilitzes els seus serveis i aplicacions. O explicat d’una altra manera, aprofita els teus rastres digitals per dirigir la teua navegació, decidint per tu, el que has de consumir.

Si t’agrada…

Si t’agrada viure amb les clucales posades, que esbiaixen i encaminen la teua visió informativa, pots ajudar-lo a afinar la tria per adreçar-te pels viaranys digitals.

Per una banda, indicant-li que una notícia és del teu gust i desitges rebre’n més d’aquesta mena, fent un toc sobre el cor que acompanya cada targeta informativa. Per l’altra, quan una temàtica o una font informativa no t’interessa o et molesta, pots amagar-la fent clic sobre la icona dels tres punts alineats verticalment.

Si no t’agrada

Si al contrari, consideres que Google ja controla prou la teua vida digital i desitges escapar dels seus algoritmes, atrevint-te a trencar la confortable bombolla digital, et recomano inhabilitar Discover. 

Obre l’aplicació de Google, fes un toc curt sobre la teva foto de perfil i tria Configuració. Al menú, selecciona General. Finalment, desactiva el lliscador de la dreta de Discover. 

Ja ets prou gran! Fes el que vulguis. Però recorda: Com més intel·ligència té la màquina, més ruc es torna qui la fa anar!

Com desactivar Google Discover?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *