Inici » #NotadeVeu 115 | ciutadanIA

#NotadeVeu 115 | ciutadanIA

Acabes de rebre una nota de veu
T’agradaria formar-te en intel·ligència artificial?

La intel·ligència artificial és una tecnologia, poc coneguda encara, però amb un gran potencial. Cada vegada és més present en la vida diària i està transformant profundament la societat i l’economia.

D’aquí la importància de què, com a ciutadanes de la societat digital, tinguem unes nocions bàsiques sobre el seu funcionament. Per exemple, per gestionar, de forma crítica i conscient, les peticions d’accés i d’ús de les nostres dades personals que ens fan les apps i els dispositius intel·ligents que utilitzem.

Tu també ets ciutadanIA

CiutadanIA és un curs introductori i divulgatiu que s’emmarca dins de l’estratègia Catalonia.AI de la Generalitat de Catalunya.

Desenvolupat per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i el Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Fundació Internet i Innovació Digital a Catalunya (i2CAT). 

Aquesta formació -gratuïta i en català- es realitza a través d’una plataforma d’aprenentatge en línia i pretén empoderar a la ciutadania per tal que pugui reconèixer, fer servir i relacionar-se amb aquesta tecnologia de forma segura i crítica, tot descobrint de quina manera pot facilitar la realització de tasques de la vida quotidiana.

Un curs obert i per a tothom

Aquest projecte està obert a tothom i no requereix formació tècnica prèvia per participar-hi.

El programa del curs s’estructura en deu mòduls, que representen 30 hores de formació, i ha estat dissenyat per especialistes en IA. A través d’exercicis i activitats interactives, permet treballar en les diferents branques d’aquesta tecnologia, des del raonament automàtic fins a la robòtica passant pel reconeixement de la veu o l’ètica en l’àmbit de la IA.

Al web ciutadania.cat trobaràs tota la informació que et fa falta, per donar el primer pas!

Si vols, pots seguir aquesta formació al teu ritme i de forma anònima. Però si t’hi registres, en completar les activitats i finalitzar el curs, podràs obtenir el certificat oficial del curs, atorgat per la Universitat Politècnica de Catalunya.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *