Inici » #NotadeVeu 114 | Matter 1.0

#NotadeVeu 114 | Matter 1.0

Acabes de rebre una nota de veu! Vols saber que és Matter 1.0?

Aquesta setmana s’ha parlat molt de l’aprovació de l’esperada llei del Parlament Europeu que obligarà a tots els fabricants de dispositius a utilitzar un carregador USB únic, a partir de finals del 2024.

Hi ha una altra presentació transcendental que no ha captat tant l’atenció dels mitjans. Dimecres, la CSA (Connectivity Standars Alliance) ha anunciat la disponibilitat de les especificacions de l’estàndard obert Matter 1.0 per a la llar connectada i l’obertura del programa de certificació, que ha de garantir la compatibilitat amb una gran varietat de productes, com ara d’il·luminació, d’electricitat, de sensors de seguretat i de panys de portes.

Cap a la unificació

Matter esdevé el punt de partida per a la construcció d’un ecosistema comú que permeti la integració de productes de l’Internet de les Coses (IoT), de diferents fabricants, com Google, Amazon, Apple, SmartThings o Comcast.

Ja a finals de l’any passat, més de 130 dispositius i sensors ja complien amb la certificació Matter, en etapa de proves. El llançament de la versió 1.0, arriba després d’un temps de proves i validacions, que ha servit per millorar la qualitat, l’estabilitat i l’eficiència del kit de desenvolupament de programari (SDK), les funcions de control d’accés i la interacció entre i amb els dispositius. 

Una casa intel·ligent més endreçada

Aquest estàndard de domòtica admet una gran varietat de productes comuns per a la llar intel·ligent: Per exemple, controls de climatització i ventilació, cortines i persianes, controladors de dispositius i aplicacions, televisors, il·luminació i electricitat…, 

A partir d’ara, les empreses pertanyents a l’aliança poden accedir a un programa complet per portar al mercat la propera generació de productes interoperables, entre marques i plataformes, aportant major privadesa, seguretat i simplicitat a les consumidores que els utilitzen. Així mateix, els laboratoris de prova autoritzats s’encarregaran de certificar aquests productes, així com les corresponents eines i tecnologies de xarxa. 

Google i Apple ja han avançat feina, i des de fa uns dies, han habilitat els marcs de treball necessaris, perquè els desenvolupadors de dispositius i plataformes l’incorporin a partir d’ara. Amb Android, ja està disponible, i ben aviat ho estarà per a iOS.

Un pas importantíssim per posar ordre al caos d’aplicacions que tenim instal·lades al mòbil, per gestionar els ginys que, de mica en mica, fan que casa nostra sigui més intel·ligent.

Vols saber-me més? Visita el lloc web d’oficial de Matter.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *