Inici » #NotadeVeu 062 / saps que ara ve Nadal?

#NotadeVeu 062 / saps que ara ve Nadal?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, ja estàs al cas? Ara sí, que sí. Ara ve Nadal!

Per tant, i per evitar-te desenganys, avui faig recull de recursos digitals perquè puguis mantenir el contacte i rebre com déu mana a tots els éssers fabulosos propis d’aquest temps de Nadal.

Departamento de Envíos Extraordinarios

Iniciativa creada per Correus per facilitar que els nens i nenes coneguin, amb tot detall i en primera persona, el procés que segueixen les seves cartes des que les llencen a la bústia fins que arriben a les mans del Pare Noel i dels Reis Mags.

Així doncs, qui visiti el Departament entre el 17 de desembre i el 5 de gener, podrà  viure una experiència màgica, a través de diferents jocs interactius. A més, redactar i personalitzar la carta de regals i bons desitjos. departamentodeenviosextraordinarios.es

Google Santa Tracker

Des de 2004, un referent d’entreteniment digital de temàtica nadalenca. Durant la vigília de Nadal, facilita el seguiment minut a minut d’aquest personatge, mentre viatja i reparteix regals de punta a punta del planeta.

També pots visitar la Vila del Pare Noel amb una bona col·lecció d’activitats per jugar, descobrir i aprendre com es viuen aquestes festes. Amb el guiatge dels seus ajudants, podràs desenvolupar les teues habilitats creatives i en programació. santatracker.google.com

Caram amb en Kassam!

Gimcana virtual familiar creada en el marc del cicle Nadal Xics de Tàrrega, de l’any passat.

Si acceptes el repte, caldrà que t’afegeixis a la comitiva del Patge Kassam per ajudar-lo a realitzar una missió molt especial i superar totes les proves i peripècies que us anireu trobant pel camí. 

Seràs capaç d’ajudar-lo a arribar puntualment a la seua cita targarina?

L’aventura comença a gimcanatarrega.cat/kassam

Els Reis d’Orient, també

Al web reisdorient.cat trobaràs tot el que fa falta saber sobre els Reis Melcior, Gaspar i Baltasar i de la celebració de la Nit de Reis. També posa al teu abast, recursos imprescindibles com ara models de cartes, en format digital i per imprimir.

El Tió de cal Benido
El Tió de cal Benido / Ramon Oromí @sobreelterreny

i el Tió, que?

El tió o la tronca de Nadal, també té aplicacions, per a tots els gustos!

Amb IOS, et recomano Tió Finder. Una aplicació gratuïta per convertir la cerca del tió en una autèntica experiència interactiva… i al bell mig de la natura! Al web tiofinder.cat trobaràs ben detallades les instruccions de funcionament.

I amb Android? El joc gratuït Caga Tió! per descobrir les tradicions del tió i del caganer, tot jugant. Per cert, es rumoreja que no els agrada massa això de compartir protagonisme i que ja no són tan amics com semblava… Ai, ai, ai…!

Fins i tot, per les Amigues Invisibles

Amb l’app Amic invisible 22 podràs gestionar el grup de persones que han decidit fer-se regals els uns als altres, de manera anònima. També establir les normes i determinar per sorteig a qui li toca cadascú. amigoinvisible22.com

I ara no t’encantis! Segur que encara no has acabat de preparar el pessebre! 

Et desitjo un Gran Nadal. Et convido a viure’l amb ulls d’infant!

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *