Inici » #NotaDeVeu 043 | Ja t’has passat a Windows 11?

#NotaDeVeu 043 | Ja t’has passat a Windows 11?

Això és una nota de veu.  Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, ja t’has passat a Windows 11?

Windows 11 és la darrera versió important del popular sistema operatiu desenvolupat per Microsoft.  A principis de juny hi va haver una sèrie de filtracions que van desparar la sues existència. Pels algunes, de manera accidental; per altres, com a part d’una estratègia per fer bullir l’olla.  Oficialment, va ser presentat en societat el 24 de juny i el 5 d’octubre es produeix el llançament oficial.

Presentada com a actualització gratuïta, és compatible amb els dispositius que actualment funcionen amb Windows 10 mitjançant l’eina Windows Update o la imatge ISO que conté els arxius d’instal·lació, descarregable des dels seus servidors.

Microsoft ha introduït canvis considerables i ha afegit noves funcions i característiques, però també n’ha descartat d’altres que hi havia implantat en anteriors versions. També ha aparegut amb algunes limitacions i restriccions noves, i que han acabat generant una certa polèmica.

Per això, per moltes, Windows 10 continua essent una opció a considerar, ja que ara per ara és més estable i madura que la versió successora i és que encara li queda molta vida! Microsoft ha confirmat que seguirà donant-li suport fins a l’octubre de 2025,

Si vols dinar el pas,  cal que disposis d’un compte de Microsoft per començar la instal·lació i configuració de Windows 11. Si tens un compte de correu electrònic amb Hotmail o Outlook, ja et serveix

Abans, però, recorda que és fonamental fer còpia de seguretat de tots els arxius personals valuosos per minimitzar el risc de possibles pèrdues de dades durant el procés de migració.

També hauries de comprovar si l’equip compleix els requisits mínims de sistema per fer-ho. Malgrat que Microsoft, no t’impedirà que ho facis si tens un ordinador ‘antic’ que no compleixi amb els requisits mínims, tampoc et garanteix que funcioni amb fluïdesa i sense problemes de comptabilitat ni fallades.

L’aplicació WhyNotWin11 és una eina gratuïta i de codi obert que t’ajudarà a descobrir de manera fàcil i visual si el teu ordinador compleix els requisits o no.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *