#NotadeVeu 0097 | Saps que Twitter ha canviat d’amos?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, saps que Twitter ha canviat d’amos?

S’han confirmat els rumors de les ofertes de compra d’aquesta popular xarxa de microblogging.

Dilluns passat, es va signar l’acord definitiu de la transacció de compra valorada aproximadament en 44.000 milions de dòlars. Convertint-la en la tercera adquisició tecnològica més costosa de la història. 

El seu nou propietari únic és Elon Musk. Conegut per ser, segons Forbes, la persona més rica del món i per ocupar la direcció de les companyies tecnològiques Tesla i SpaceX.

Pel que es veu, sempre presumptament, ha actuat de forma il·legal -o si més no poc ètica- per apoderar-se de totes les accions de Twitter.

Un cop finalitzada la transacció  ha afirmat que Twitter és la plaça digital de la ciutat on es debaten qüestions vitals per al futur de la humanitat. 

Si fins ara, havia manifestat reiteradament que considerava que Twitter tenia un gran potencial desaprofitat, ara es compromet a fer-lo millor que mai amb noves funcions, com ara l’ús d’algorismes de codi obert per augmentar la transparència. També la voluntat de fomentar la llibertat d’expressió i de redoblar la lluita contra els bots, utilitzats per difondre continguts maliciosos i brossa. Finalment, dur a terme la verificació d’humanitat real de tota la comunitat d’usuàries.

Twitter Blue

Tot això, mesos després de l’inici de la prova pilot de Twitter Blue. Un sistema de subscripció mensual que ofereix l’accés exclusiu a funcions prèmium i personalitzacions de l’app. Això si, mantenint la presència d’anuncis. 

Entre les novetats, incorpora una funció per desfer tweets publicats, el mode lectura que facilita seguir els fils de conversa o la personalització de temes i de la icona de l’aplicació. Tot plegat i de moment, res de l’altre dijous. Caldrà mantenir-nos a l’espera de com evoluciona i de les funcions que es vagin presentant d’ara endavant. 

No tot són flors i violes.

Tornant a la compravenda, la comunitat de Twitter ha reaccionat a la notícia expressant les seues inquietuds davant la confirmació del canvi de mans de l’empresa.

La llibertat d’expressió és una arma de doble tall i que pot ser mal utilitzada per difondre discursos abusius, discriminatoris i d’odi contra col·lectius de la nostra societat. També hi ha el neguit de si farà servir la seua capacitat d’influència informativa per controlar el debat públic i com a arma política. Per tot això, des de principis de setmana, milions d’usuàries ja han abandonat la xarxa, inquietes per l’anunci d’aquest canvi de rumb.

Un altre efecte col·lateral dels rumors i l’anunci de la compra de Twitter, és la pèrdua del 20% de la valoració borsària, des de principis de mes d’abril, de la companyia Tesla. Un reflex de la preocupació de les inversores sobre el que pot fer Musk amb les seves accions de la companyia, que ha fet servir com a aval per finançar la compra de la xarxa social.

Amb el temps, suposo que s’anirà desvelant les tàctiques de Musk.

Ara per ara, a mi encara pots trobar-m’hi. Si ho desitges encara pots seguir-me a @empoderanttic

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *