#NotadeVeu 0095 | Saps que Catalunya és terra de podcasts?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, saps que Catalunya és terra de podcasts?

El magazín digital La Mira, amb la col·laboració de Catalunya Ràdio, impulsa la primera edició dels Premis Sonor.

Ara que el podcast s’està consolidant com un dels nous formats comunicatius estrella, aquest guardó vol premiar els treballs produïts o coproduïts i emesos en català durant l’any 2021. 

Fins demà, 22 d’abril, pots votar quin dels podcasts finalistes del Premi del públic és el que més t’agrada més!

Les candidates que han rebut més suport de les usuàries, són les següents:

Això Rai

Segons les seues autores, aquest és el podcast que els agradaria escoltar. Aquest projecte autogestionat s’inspira en l’actitud del “Tot ho farem” i la idea que, al final, tot és política. Fins i tot les birres que fem al bar.

Amb l’objectiu d’esdevenir altaveu del món jove, en cadascun dels episodis se centren en una qüestió del seu quotidià. Desmuntant-ho tot i expressant la seua opinió de manera personal i desacomplexada, tracten temàtiques ben dispars, com ara la justícia ambiental, el cicle menstrual o les no-monogàmies.

L’Ovella Verda 

L’Andrea i la Marta són ambientòlogues. Autodefineixen el seu podcast com un espai de divulgació amb xiruques.  Malgrat que van iniciar el seu camí a “La Oveja Verde”, des de fa un parell d’anys, ha començat a velar en català.

En cada episodi, conviden especialistes per xerrar sobre  biodiversitat, ecologisme i sostenibilitat, d’una manera divertida i amb llenguatge planer. També busquen combatre la desinformació sobre l’entorn natural.

La Partida

En cada peça d’aquest podcast setmanal del col·lectiu Diògenes de Tarragona, es proposen divulgar la cultura lúdica. Un espai on donar a conèixer els jocs de taula moderns (i també els de rol!) a tota la ciutadania, amb la participació d’experts i aficionats a l’oci alternatiu. Ah. I sense fer trampes!

La gravació es realitza als estudis de Ràdio Ciutat de Tarragona dins de la plataforma PodcastCity

Mòbil, Cartera, Claus 

Un experiment per documentar i compartir el trànsit cap a home d’en Març Llinàs. Píndola a Píndola, va recollint els canvis que va vivint d’ençà que ha començat a hormonar-se, junt amb les seues reflexions personals. 

Com a resultat, un podcast on la veu del presentador canvia a cada episodi.

Oye Polo

De les cinc finalistes, aquest és sens dubte el que ha tingut més ressò i subscriptores, dins de l’escena ‘podcastil’ catalana. 

Les guionistes Anna Polo i Oye Sherman presenten aquest espai quinzenal a Radio Primavera Sound, centrat en la cultura digital i el ciberfeminisme, amb un toc d’humor àcid, crítica social i ironia.

Què? Ja ho tens clar? Entra al web sonor.cat per votar a la teua candidata favorita. Recorda que el termini s’acaba demà, divendres!

Quins nervis!

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *