Inici » #NotadeVeu 0091 | Ja has presentat la declaració de Renda?

#NotadeVeu 0091 | Ja has presentat la declaració de Renda?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, ja has presentat la declaració de Renda?

Ahir dimecres, va iniciar-se el període per presentar telemàticament la declaració de la renda dels ingressos obtinguts durant l’any 2021. Recorda que pots fer-la fins al 30 de juny, utilitzant algun d’aquests canals virtuals.

A través del web

Connecta’t al web de la Seu de l’Agència Tributària sede.agenciatributaria.gob.es.

1. Un cop dins, a través dels continguts destacats, accedeix a Campanya de Renda 2021. 
2. A la secció Gestions destacades,  i fes clic a Renda Web, el Servei de tramitació de l’esborrany/declaració.
3. Arribada aquí, hauràs d’acreditar-te com a contribuent, utilitzant el teu certificat digital o el sistema Cl@ve PIN per identificar-te. 

Si no disposes d’aquestes eines, també pots fer-ho introduint el teu número de DNI i la data de validesa. Si no tens la ciutadania espanyola, fes el mateix amb el número NIE i la data d’expedició.  En ambdós casos, hauràs d’indicar l’import de la Referència de la casella 505 de la declaració de la Renda 2020. D’aquesta manera, l’aplicació podrà detectar la teua situació contributiva, oferint-te les opcions disponibles en el seu cas.

Un cop completat el procés d’accés, ja pots consultar l’esborrany de declaració, modificar-lo o presentar-lo. Recorda que també disposes d’un servei d’ajuda en línia i d’un simulador, que no requereix identificació prèvia ni dades fiscals vàlides.

Captura de l'Agència Tributària |Per cert, ja has presentat la declaració de Renda?
Captura del web de la Seu Electrònica

A través de l’app

També pots fer opció per fer a declaració de la renda des del teu dispositiu mòbil, utilitzant l’aplicació Agencia Tributaria, disponible per als sistemes Android i iOS.

Com quan ho fas a través del web, caldrà que t’identifiquis per gestionar aquest tràmit. Un cop ho has fet, prem el botó Renda 2021, per tal començar el procés de tramitació d’esborrany i declaració.

Botó App Store
Descarrega-la a
l’Apple App Store
Botó Google Play
Descarrega-la a la
Google Play Store

Phishing, vishing i scam

Una vegada més, les ciberdelinqüents que estan a l’aguait, poden aprofitar aquesta situació, per provar de pescar les teues credencials.

Amb motiu de l’inici de la campanya aprofiten per realitzar enviaments massius de correus electrònics, suplantant organismes com el Ministeri d’Hisenda. 

També empren altres tècniques de pesca de credencials, enviant falses sol·licituds per reclamar el pagament d’impostos.

Més encara, l’atac també es pot produir mitjançant la tècnica pesca per veu o vishing: Això són trucades telefòniques fraudulentes de persones que diuen treballar per a Hisenda i intenten convèncer les víctimes perquè aquestes els facilitin les dades personals.

Aquests atacs s’adrecen, de manera preferent, a persones que poden estar menys informades sobre les polítiques fiscals, I, per tant, poden ser més vulnerables a la manipulació i a l’engany. 

Per això, sobretot prudència!

Et recomano ser cauta i per norma, sospitar de qualsevol correu electrònic o trucada telefònica inesperada que digui ser d’Hisenda o d’altres organismes de l’administració. 

Preceptivament, evita compartir dades personals, com ara el número de la Seguretat Social o la informació bancària, tant per telèfon com per correu electrònic.

En cas de dubtes, contacta amb InternetSegura.cat, enviant-los un correu a internetsegura@gencat.cat, o adreça’t a la comissaria més propera dels Mossos d’Esquadra.

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *