Inici » #NotadeVeu 0087 | T’agrada fer hort?

#NotadeVeu 0087 | T’agrada fer hort?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, t’agrada fer hort?

Aquests dies els mitjans locals s’han fet ressò de la represa  exitosa del programa d’horts urbans municipals de l’Ajuntament de Tàrrega.

L’objectiu és fomentar l’horticultura ecològica per a l’autoconsum, l’alimentació sana i la cohesió social. Una missió compartida amb les quatre aplicacions que et presento avui.

Urban Veggie Garden

Abans coneguda com a Maceto Huerto. Una aplicació mòbil gratuïta per a Android, amb més de quatre-centes mil baixades a la botiga de Google.

Aquesta eina t’orienta en el procés de cultiu de fruites i verdures, sigui en un hort urbà o a la terrassa de casa. Si no tens experiència en això de l’agricultura, amb la seua ajuda, segur que te’n surts de créixer fruites i verdures al teu hort!

L’aplicació, lliure de publicitat, és molt fàcil d’usar. Encara que només està en anglès o en castellà.

Quan obres el planificador, cal indicar si et proposes fer planter, plantar o collir i el mes de l’any en curs. També defineix si et trobes a l’hemisferi Nord o al Sud. A continuació et mostra les miniatures dels cultius aconsellats per aquest període. Per exemple, durant el mes de març pots fer decidir-te per les carxofes, la ruca, les mongetes, les cols, l’api, les pastanagues, els espinacs, l’orenga, les cebes…,

En fer un toc damunt del nom o la imatge de la planta, ofereix una completa fitxa de l’espècie. Hi espigolaràs informació fiable i prou completa, sobre el reg, les tècniques de sembra, de conreu i d’adob, els remeis contra les plagues i les malalties. També sobre les associacions de cultius beneficiosos i els que resulten perjudicials. Tot això es complementa amb un espai de fòrum per consultar i compartir dubtes amb altres usuàries de l’app.

Waterbot

Des de l’app, pots fer una foto de cada espècie i definir les notificacions, amb intervals des de dotze hores fins a seixanta dies. Un cop completades les cures, pots marcar les tasques com a fetes.

Es tracta d’una aplicació gratuïta, per a Android, que t’ajuda a atendre les teves plantes. Programant recordatoris podràs evitar descuidar-te de regar-les o de fertilitzar-les.

NatureID

En aquest cas, la tens disponible per a dispositius iOS i Android. Però malgrat que d’entrada és gratuïta, però pots desbloquejar les funcions prèmium per 9,99 euros l’any. 

Es tracta d’un assistent intel·ligent que t’ajudarà a cuidar les teves plantes, i evitar que es morin. 

Disposa d’una base de dades, que et permetrà identificar qualsevol espècie vegetal, fent-li una foto amb el mòbil. Pel mateix sistema, promet ser capaç de reconèixer i diagnosticar les patologies que pateixen, tot proposant les formes de tractar-les. També inclou guies i articles amb consells per tenir-ne cura i un planificador de tasques. 

I per completar el cistell, IFAPA Guía Plagas

Una eina desenvolupada pel grup de Protecció Vegetal Sostenible del Centre IFAP de la Junta de Andalucía.

Amb la seua ajuda, podràs identificar les principals malalties, plagues i enemics naturals que amenacen els cultius hortícoles. I combatre’ls, seguint les seves recomanacions biològiques.

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *