Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, saps que és la bretxa salarial de gènere?
La sobreinformació i la falta d’entrenament per contrastar i verificar les fonts dels missatges, dificulta que puguem ser conscients de l’existència d’aquesta bretxa. Per si no fos prou, la presència de tants continguts irrellevants, esbiaixats i falsos que circulen per les xarxes, contribueix a tergiversar, encara més, aquesta realitat.
L’Informe sobre la Igualtat de Gènere, elaborat per Infojobs, constata que una de cada tres persones de l’estat espanyol no creu en l’existència de la bretxa salarial entre homes i dones que ostenten el mateix càrrec laboral.
Així mateix, les dades oficials de l’Instituto Nacional de Estadística la situïn en un 19,5% durant l’any 2020: mentre el salari mitjà dels homes és de 22.640 euros, el de les dones és de 18.047 euros.
#BrechaDigital
Per contrarestar aquest biaix, fa uns dies, amb motiu del Dia Europeu de la Igualtat Salarial, la Fundación Mujeres va llançar una campanya a través de Twitter per donar visibilitat a aquesta problemàtica, aportant dades i informació veraç.
A través del perfil @BrechaSalarial es pretén visibilitzar aquesta situació real i contrastada.
Per primera vegada, Twitter ha concedit a una causa social la verificació blava. La identificació que acompanya al perfil i que confirma l’autenticitat del compte. Una funció que fins ara havia reservat per certificar la identitat de persones i empreses.
Un gest que dona resposta a la inquietud per garantir l’accés a informació confiable i contrastada, sobre aquesta qüestió, a través de les plataformes digitals. Considerada d’elevat interès públic i focus de lluita per les llibertats i els drets socials de les persones.
En poc més d’una setmana, el vídeo de la campanya #BrechaSalarial ha arribat a convertir-se en tendència. Més de dotze milions de persones han vist, comentat i compartit els continguts audiovisuals de campanya, a través de la plataforma de microblogging.
La campanya ha estat ideada per l’agència de comunicació Shackleton i s’emmarca dins del projecte DANA+, finançat pel Fons Social Europeu.
De la mateixa manera, al web fundacionmujeres.es pots aprofundir en el projecte i l’acció de la Fundació Mujeres.
Una organització no governamental sense ànim de lucre, que avui 8 de març i durant cada dia de l’any, treballa engegant projectes d’intervenció, en els diferents àmbits de la participació social, política, econòmica i cultural, amb l’objectiu d’aconseguir que la igualtat d’oportunitats sigui real i efectiva.
