Inici » #NotadeVeu 0080 | Per cert, saps que ja ha començat el Mobile World Congress?

#NotadeVeu 0080 | Per cert, saps que ja ha començat el Mobile World Congress?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, saps que ja ha començat el Mobile World Congress?

Des d’ahir dilluns i fins dijous, la indústria electrònica i la mòbil s’apleguen a la Fira de Barcelona a l’Hospitalet de Llobregat. Durant aquests dies, es convertirà en l’aparador global de les innovacions tecnològiques que estan per arribar i dels nous dispositius i ginys que ben aviat trobarem a les botigues. 

A continuació, enumero les principals tendències que, segurament, centraran l’atenció de les congressistes participants.

Les pantalles

Ja no es fa estany veure com la pantalla d’un telèfon intel·ligent es pot plegar o enrotllar, gràcies a la resistència de la tecnologia OLED. També hi ha els que tenen frontisses per articular-les o bé es poden estendre, redimensionant-les segons l’ús que s’hi vol donar en cada moment.

Les bateries

Un dels grans misteris per resoldre: Què cal fer i què s’ha d’evitar per allargar la bateria al màxim? Els fabricants procuren noves respostes a aquest enigma amb la implementació de nous sistemes de càrrega ultraràpida, tant amb carregador com sense fil, o bateries d’alta capacitat.

La sostenibilitat

Sembla que per fi les marques s’estan posant les piles. Per això, fan opció per la fabricació d’equips que consumeixen menys recursos. Amb dissenys construïts amb materials renovables, reciclables i reutilitzables. 

Amb un alt nivell de reparabilitat dels seus components i que allarguen el temps de suport d’actualitzacions de seguretat, per afavorir ampliació del seu cicle de vida. 

La Seguretat

Cada vegada més, és un dels aspectes que ens inquieten més, oi? Per això, es potencia el desenvolupament de dispositius i sistemes operatius que assegurin la protecció de la privadesa i garanteixin un nivell de transparència de com les aplicacions recullen i tracten la informació de les seues usuàries. 

També amb la incorporació de nous mètodes d’autenticació, per validar la nostra identitat i minimitzar el risc de robatori de credencials.

Les càmeres

Els darrers temps, les càmeres dels mòbils han fet un gran salt qualitatiu, tant pel que fa a la captura d’excel·lents imatges fixes com en moviment. Sens dubte, s’han convertit en un factor decisiu, a l’hora de decidir-se per un telèfon o un altre. 

I és que, de mica en mica, les altes prestacions arriben als dispositius de gamma mitjana: Sensors ultrasensibles, lents amb un fotimer de megapíxels, zooms òptics, teleobjectius i grans angulars…, 

Les connexions

Per una banda, segur que ens continuaran sorprenent amb els nous usos i les aplicacions d’aprenentatge profund de les màquines i les intel·ligències artificials, que facilitaran mantenir-hi una relació més natural i el seu funcionament autònom.

Per l’altra, l’aterratge definitiu de les xarxes mòbils 5G, traient profit de tot el seu potencial, per exemple plantejant solucions revolucionàries en telepresència i monitoratge de dades. Segurament, també serà l’escenari de presentació en societat de les tecnologies 6G i Wifi 7, amb una major velocitat de transmissió de dades i menys latència.

Els metaversos

En notes de veu anteriors, ja t’he parlat del CatVers i del Meta de Facebook. Malgrat la indiferència amb què les ha rebut la immensa majoria de la societat digital d’“a peu de carrer”, sembla que les empreses persistiran en mostrar tecnologies que volen atansar al gran públic cap a aquests universos virtuals.

logo de MWC sobre la ciutat | saps que ja ha començat el Mobile World Congress?

Et convido a mantenir-te atenta a les notícies i novetats que s’aniran desvelant en aquesta edició de la fira. Si vols seguir-ho a través d’internet, des del web mobileworldlive.com

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *