Inici » #NotaDeVeu 0067 | Saps que és el CatVers?

#NotaDeVeu 0067 | Saps que és el CatVers?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, saps que és el CatVers?

Fa unes setmanes, dedicava una nota de veu a parlar-te del canvi de nom de Facebook i del cop de timó del conglomerat d’empreses de Mark Zuckerberg per convertir-se el referent mundial dels metaversos. Això són els entorns virtuals immersius i multisensorials que possibiliten fer-hi vida i experimentar. També operar, intercanviar i compartir amb altres persones.

Així, doncs, tot fa pensar que ens trobem a les portes d’una nova evolució del panorama digital actual. Si bé en aquests darrers temps, la pandèmia a forçat la virtualització de la nostra existència, també s’escolten veus que s’ho miren amb certa desconfiança. Que no acaben de veure-ho del tot clar. Com ara l’emprenedor tecnològic Elon Musk, que proposa substituir les ulleres de realitat virtual per microxips implantats al cervell.

I és que els camins dels metaversos són inexorables i estan encara per explorar i colonitzar!

Mentrestant, a casa nostra, cal reconèixer els constants esforços -més o menys reeixits- que es duen a terme des del Departament de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya per estar al dia de les tendències tecnològiques que arriben i per adoptar-les, aprofitant les seues potencialitats i com a instrument de creació de talent.

Si el març de l’any passat culminava amb èxit el llançament de l’Enxaneta -el primer nanosatel·lit artificial desenvolupat per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya-, aquest dilluns ha presentat en societat el CatVers.

el metavers català.

El Centre Blockchain de Catalunya n’ha esdevingut el pol de desenvolupament, amb la missió de promoure l’adopció d’actius digitals i tecnologies descentralitzades. Et convido a consultar el seu web cbcat.io per a conèixer els projectes que realitza.

Junt amb la resta de promotores, consideren que l’ús d’aquestes tecnologies poden esdevenir clau per al desenvolupament de la governança i l’economia digitals catalanes. També per garantir el bon posicionament de la llengua i la cultura catalanes a les xarxes i en entorns digitals.

El desplegament d’aquest espai digital obert es troba en la fase inicial del projecte i compta amb una inversió inicial de 400.000 euros. 

Durant els mesos vinents, s’hi aniran incorporant noves funcionalitats, com ara espais d’exposicions i auditoris de formació. L’any 2023 s’espera poder disposar d’un metavers completament funcional.

Durant l’acte de presentació també s’ha plantejat la possibilitat d’encunyar una criptomoneda pròpia per monetitzar els actius que s’hi puguin oferir.

Ja ho veus. Al metavers, tot està per fer i tot és possible!

I si tot plegat és la nova jugada mestra definitiva per acabar desplegant la República Catalana promesa? Si més no, virtualment.

Per si de cas, jo vaig passant per encarregar el meu casc de realitat virtual!

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

1 comentari a “#NotaDeVeu 0067 | Saps que és el CatVers?”

  1. Pingback: #NotadeVeu 0080 | Per cert, saps que ja ha començat el Mobile World Congress?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *