Inici » #NotaDeVeu 0066 | Has participat en la fira CES?

#NotaDeVeu 0066 | Has participat en la fira CES?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, has participat en la fira CES?

La Consumer Electronics Show ha congregat més de 2300 expositors, del 5 al 8 de gener, a la ciutat de Las Vegas.

Considerat el saló d’electrònica de consum més important del món, ha esdevingut un aparador per veure i experimentar les últimes innovacions tecnològiques de consum que estan per arribar.

Més enllà d’ordinadors i electrodomèstics, s’han presentat algunes novetats, que m’atreveixo a qualificar de revolucionàries. A continuació,  te’n presento tres.

A veure si no em faig mal, amb els noms!

8R Tractor

John Deere ha presentat el prototip d’un tractor que pretén revolucionar la maquinària agrícola i que abans d’acabar l’any, començarà a comercialitzar-se.

Aquest robot autònom de 8 rodes està equipat amb sis parells de càmeres estereoscòpiques, que aconsegueixen una visió panoràmica completa de 360 graus, en 3D. Això li confereix la capacitat de detectar els obstacles i establir a quina distància es troben. A més, mitjançant una geotanca, pot reconèixer l’espai de treball per evitar sortir dels límits del tros. 

Amb l’ajuda d’una intel·ligència artificial, analitza aquesta informació en temps real, facilitant que el tractor funcioni de manera autònoma. Des d’una aplicació mòbil, l’operari podrà fer el seguiment en continu del seu treball, controlar remotament les tasques assignades, la ruta i la velocitat i extreure dades estadístiques de l’activitat.

Caddie i Retriever

En l’àmbit domèstic, destaquen aquests dos robots desenvolupats per Labrador Systems, que tenen la vocació d’assistir a persones amb dificultats motrius, recollint i portant coses d’una habitació a una altra. 

Semblants a una tauleta de nit amb rodes, estan equipats amb sensors i intel·ligència artificial, que els permet circular per casa, sense dificultat.

Suporten fins a onze quilos de pes i poden ser guiats per aplicació mòbil o mitjançant ordres verbals a través de la integració amb Alexa.

A més, Retriever pot ajustar la seu alçada i disposa d’un parell de braços per transportar safates.

Ja es pot fer la prereserva a través del seu web i amb la previsió que surtin a la venda a principis de l’any vinent. 

Pedia_Roid 

Aquest robot humanoide ha estat creat per l’empresa japodesa tmsuk i és dels que ha despertat més interès (i por) entre la concurrència a la fira.

Té l’aparença hiperrealista d’un infant de cinc anys i és capaç de simular dolor i els moviments nerviosos quan es resisteix a rebre tractaments pediàtrics. 

Els moviments dels braços, les cames, el pit, la boca, els dits i els ulls s’executen de manera automatitzada mitjançant sistemes de regulació de pressió proporcional i els cilindres pneumàtics situats en les diferents parts de la seua estructura

Segons les seues constructores, ha de servir per millorar l’entrenament dels equips mèdics per dur a terme intervencions i tractaments infantils, aprenent a fer front a les reaccions possibles dels petits pacients.

De moment, ja està prevista la producció dels cinquanta primers robots per a l’especialització d’odontologia, que començaran a utilitzar-se en universitats.

Tots els continguts són d’accés lliure i gratuït, sempre mantenint-ne l’autoria.
Amb tot, si ho desitges, pots convidar-me a un cafè.
Sempre gràcies!

Vols rebre les noves publicacions a la teua bústia? Subscriu-te a la llista de distribució quinzenal d’Aplec d’experiències i reflexions sobre tecnologia, educació, ‘…i lo que surja.’

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *