Inici » #NotadeVeu 0055 | Saps que avui se celebra el Giving Tuesday?

#NotadeVeu 0055 | Saps que avui se celebra el Giving Tuesday?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, saps que avui se celebra el Giving Tuesday?

Giving Tuesday és un moviment global que vol incentivar i multiplicar les bones accions. Des del 2012, se celebra el primer dimarts després del Black Friday i el Cyber Monday.

L’objectiu és dedicar un dia a tot el món, a celebrar l’acció de donar i de col·laborar amb causes socials, ja sigui amb aliments, diners, temps, objectes de segona mà, etc.  

L’any passat, hi van participar onze mil Givers d’arreu del món, arribant a recollir mig milió d’euros!

Què pots fer?

Fer una col·laboració amb una ONG a través dels projectes que desenvolupa en els àmbits de l’educació, l’atenció a les persones, la investigació, la salut, el medi ambient, la cooperació i els drets humans,… mitjançant una donació econòmica puntual o periòdica.

Fer-te voluntari/ària, aportant les teues experiències i experteses per contribuir a la consecució de la causa.

Participar de les activitats organitzades per entitats i empreses per recaptar fons. També pots contribuir a difondre aquesta iniciativa a través de les xarxes socials utilitzant el hashtag #GivingTuesday.

El web givingtuesday.cat recull més de noranta projectes i causes que treballen en la construcció d’un món millor, des de Catalunya, i que necessiten el teu granet de sorra per aconseguir-ho! 

A continuació et presento els dos que tenen ADN lleidatà.

Bàner GivingTuesday '21 Expandeix la teua solidaritat
Lema i imatge gràfica de l’edició d’enguany

 Un dia a equino del Grup Alba de Tàrrega.

Des de l’Escola Alba ofereixen l’equinoteràpia com una activitat complementària dins l’horari lectiu: Muntar a cavall s’ha convertit en molt més que una estona de diversió o de pràctica esportiva; es tracta d’una teràpia que contribueix al desenvolupament dels infants i joves amb discapacitat que hi participen, treballant l’estimulació, la motricitat i la psicomotricitat, els vincles i les habilitats personals,…

Amb el teu donatiu, pots contribuir a costejar l’activitat i així poder atorgar beques perquè cap alumne en quedi exclòs per raons econòmiques. 

S’han marcat l’objectiu de recaptar 5500 euros. Els ajudes?

La meva ment és un lio, i la teva? de Salut Mental Ponent

Aquesta és una entitat privada sense ànim de lucre engegada per familiars de persones amb problemes de salut mental. Treballa per la sensibilització, la millora del benestar i la inclusió social de les persones amb trastorn mental.

Amb el que recullin mitjançant aquesta campanya, es proposen millorar els programes existents, el suport psicològic als seus familiars i la creació d’un espai per explicar-se i ser escoltats. Necessiten 1000 euros. Vols col·laborar-hi?

Avui és un bon dia per començar (o continuar) compartint.
Avui és un bon dia per pensar en els altres i actuar.
T’hi sumes?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *