Inici » #NotadeVeu 0052 / Coneixes les noves professions sorgides arran de l’Era de la Informació i l’economia del coneixement?

#NotadeVeu 0052 / Coneixes les noves professions sorgides arran de l’Era de la Informació i l’economia del coneixement?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, coneixes les noves professions sorgides arran de l’Era de la Informació i l’economia del coneixement?

Estem vivint una nova Revolució Industrial, basada en l’economia digital i la implementació de les fàbriques intel·ligents. Això ha provocat el naixement de nous perfils i professions digitals. També la desaparició d’altres ocupacions, sobretot les basades en la realització de tasques rutinàries i repetitives, que passen a ser assumides per les màquines, procurant una major eficiència.

Programadora

En el context digital es fa evident la falta de persones capaces de crear o dissenyar els programes que controlaran les màquines del futur.

Científica de dades

Aquesta demandada disciplina professional se centra en l’anàlisi i la interpretació de les grans bases de dades que es generen a partir de la nostra presència i activitat a internet. L’anomenat Big Data.

Experta en ciberseguretat.

Cada cop més, necessitarem persones que ens protegeixin dels ciberatacs, del codi maliciós i les noves amenaces presents en l’entorn digital.

Tècnica en energies renovables.

La promoció, el muntatge, l’explotació i el manteniment d’aquestes instal·lacions, requereix un gran nombre de treballadores amb unes destreses i una capacitat motriu que ara per ara, no disposen els robots.

Formadora de màquines.

Es requereixen milers de persones que ajudin a entrenar les tecnologies d’aprenentatge automàtic que permeten desenvolupar els programes d’intel·ligència artificial i permetran l’automatització de les tasques.

Enginyera d’intel·ligència artificial.

Ara mateix, una de les feines més qualificades donada la dificultat de trobar especialistes amb competències STEAM i la capacitat de dotar d’intel·ligència a un sistema computacional.

Streamer de videojocs.

Un curiós ésser, que es guanya (molt bé) la vida retransmetent  per internet les seues partides, o comentant les que juguen altres persones.

Gestora de la identitat digital.

Tard o d’hora, haurem de comptar amb persones hàbils a l’hora de vetllar allò que queda de nosaltres a les xarxes, una vegada ens morim i que ens ajudi a administrar el nostre testament i l’herència digitals.

Caçadora d’errors de codi.

Dedicada a cerca i captura de vulnerabilitats presents en els programes informàtics i ginys intel·ligents. Una evolució del caça-recompenses de les pel·lícules de l’oest, amb menys glamur i més prestigi dins del sector, i sense córrer tants riscos.

cARTELL DE LA JORNADA

Precisament, avui a les cinc de la tarda, l’Institut Alfons Costafreda de Tàrrega ha organitzat una jornada sobre la Revolució digital i les noves professions amb la ponència de la periodista i divulgadora Xantal Llavina i les experiències de l’Àrea de Guissona, Xtratègics i l’Ajuntament de Tàrrega.

Sens dubte, una bona oportunitat per descobrir aquestes i d’altres ocupacions emergents associades a l’àmbit tecnològic. Encara ets a temps d’apuntar-t’hi, enviant un correu a emprenedoriacostafreda@gmail.com

Espero que aquesta nota hagi estat útil. Pots recuperar totes les meues notes de veu a notadeveu.cat i a Twitter, amb l’etiqueta #NotadeVeu!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *