Inici » #NotadeVeu 113 | nota de veu & arxiu d’àudio

#NotadeVeu 113 | nota de veu & arxiu d’àudio

Avui comença la tercera temporada de l”Això és una Nota de Veu’ a Ràdio Tàrrega.

Tots els dimecres et faré arribar una gravació per parlar-te d’un concepte, una aplicació, un truc o una bona pràctica,… per anar ampliant els horitzons del teu univers digital.

Per cert, és el mateix una nota de veu que un arxiu d’àudio?

La nota la graves mantenint premut el botó del micròfon que hi ha a la dreta del quadre de xat de l’aplicació de missatgeria instantània que utilitzes. Si vols fer una gravació prolongada, pots lliscar el dit cap amunt per continuar gravant sense necessitat de pressionar el botó del micròfon. Durant aquest procés, disposes de tres opcions: enviar-la, posar en pausa l’enregistrament per reprendre’l més endavant, o cancel·lar allò que has gravat i eliminant-ho.

En canvi, l’arxiu d’àudio pots obtenir-la prement el botó rodó vermell de qualsevol altra aplicació de gravació que tinguis instal·lada al teu dispositiu. 

En qualsevol dels dos casos, abans d’enviar-los, et recomano que els escoltis, per si vols descartar-los o gravar-los de nou.

En el cas de WhatsApp

En el cas de WhatsApp, per distingir-los fàcilment, només cal que et fixis en la icona que els acompanya. Quan t’envien una nota de veu en un xat, a la dreta del reproductor es mostra la foto de perfil de qui te l’ha enviada, amb una icona d’un micròfon superposat. D’aquesta manera, pots saber que s’ha enregistrat al moment. Els fitxers d’àudio es mostren diferent: el reproductor mostra el nom de l’arxiu sonor compartit i una icona taronja amb uns auriculars.

Tingues present que si reenvies la nota de veu que has gravat o has rebut, passarà a mostrar-se com un fitxer d’àudio. 

A més, una nota de veu mostra la vista prèvia amb les ones d’àudio i una icona taronja d’un micròfon, mentre que els fitxers d’àudio només incorporen la icona d’uns auriculars amb la seua durada. 

Una altra diferencia encara: Podem accelerar disminuir la velocitat de la reproducció d’una nota de veu, mentre que amb els fitxers d’àudio no és possible fer-ho: mentre l’escoltes, es mostra la previsualització de les ones de so, allà on es mostrava l’auricular.

Fins aquí la nota d’avui. Recorda que pots recuperar la transcripció de totes les notes de veu al web notadeveu.cat  

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *