Inici » #NotadeVeu 0050 / Has viscut mai una experiència transmèdia?

#NotadeVeu 0050 / Has viscut mai una experiència transmèdia?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, has viscut mai una experiència transmèdia?

Com tantes altres coses, la narrativa transmèdia ha esdevingut possible gràcies a les diferents tecnologies que han anat apareixent els darrers anys.

Per explicar històries, en fragmenta el contingut i el dispersa en diversos suports, plataformes i formats.

Com a resultat, cada mitjà n’explica una part específica i complementària. La participant per arribar a conèixer-ne el conjunt i comprendre’l, haurà de transitar per tot l’univers narratiu plantejat. 

Ajudant-se de diferents eines i entorns digitals, la participant pren protagonisme en el procés creatiu. Així assumeix un rol de consumidora proactiva, interactuant amb l’obra, podent arribar a transformar o expandir la història original, enriquir-la amb nous elements.

Guia bàsica del vianant temporal

N’estic convençut: aquesta és una d’aquelles coses que són més fàcils d’entendre quan les vius en primera persona que quan te les explica algú.

Precisament, fins a finals d’any, tens l’oportunitat de prendre part en l’espectacle transmèdia Guia bàsica del vianant temporal, una coproducció de FiraTàrrega i la companyia Indi Gest, estrenada durant la FiraTàrrega 2021.

Es tracta d’una experiència immersiva i gamificada, per a dues persones i amb una durada de quaranta minuts. La proposta no es realitza en un espai físic concret: Cada parella participant decideix quina plaça esdevindrà l’escenari i quan vol dur a terme la funció.

El preu de l’activitat és de 5 euros i dona accés als enllaços de dos àudios, que hauran de descarregar-se. Cadascuna haurà de disposar d’un telèfon intel·ligent amb auriculars, per poder escoltar-los sincrònicament. I així, endinsar-se plegades a la peça.

Pots trobar les instruccions per participar-hi i adquirir les entrades al web indigest.org/ft2021

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *