Inici » #NotadeVeu 0057 | Has comprat mai res al Chrome Web Store?

#NotadeVeu 0057 | Has comprat mai res al Chrome Web Store?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, has comprat mai res al Chrome Web Store?

La botiga en línia d’aplicacions web i temes per a Google Chrome, està d’aniversari! Avui fa onze anys del seu llançament.

Per celebrar-ho et proposo sis complements gratuïts per vitaminar les funcions d’accessibilitat i de privacitat del navegador de Google.

1. Click&Clean

hotcleaner.com

Chrome dista de ser l’opció de navegació més privada. Si malgrat això, consideres utilitzar-lo, t’anirà bé una bona extensió per ajudar-te a cobrir els teus passos a la xarxa i protegir les teues dades personals.

També s’encarrega d’esborrar els historials en tancar el navegador, t’ajuda a alliberar-te d’arxius temporals i rastreja el teu dispositiu a la recerca i captura del programari maliciós que pugui trobar-hi.

En afegir-lo, vigila amb les instal·lacions voluntàries. Aquí trobaràs la guia d’instal·lació i d’ús, en anglès.

2. DuckDuckGo Privacy Essentials

duckduckgo.com

Darrere aquest nom estrany, s’amaga una interessant alternativa als populars cercadors de Google o Bing. De mica en mica, va guanyant adeptes pel seu esforç preservar la intimitat de les seues usuàries.

L’extensió agrupa un conjunt d’eines per reforçar la privacitat mentre navegues: et permet fer cerques realment privades i xifrades. També s’encarrega d’avaluar el nivell de grau de protecció de les pàgines que visites i de bloquejar els rastrejadors ocults de seguiment que t’aniràs trobant per aquests mons digitals de déu.

3. Panic Button

hidemyass.com

Botó del pànic. El nom no enganya. En prémer-lo oculta el contingut de les pestanyes obertes. En pitjar-lo de nou, recupera la navegació, just allà on ho havies deixat. A més, permet establir una contrasenya per protegir la sessió de navegació.

Un gran aliat per evitar mirades xafarderes sobre les pàgines que estàs visitant.

4. Poper Blocker

poperblocker.com

Aquesta extensió bloqueja automàticament les finestres emergents, les pestanyes que s’obren en segon pla i aquells quadres flotants tan molestos que se sobreposen al contingut de les pàgines, dificultant-ne l’exploració.

Una eina molt eficaç per contrarestar la publicitat més molesta i invasiva.

5. Dark Reader

darkreader.org

Afegeix el mode fosc dinàmic al navegador. Facilita el canvi temporal de la paleta de colors, reemplaçant el tradicional fons blanc amb lletres negres per una interfície de color fosc o sèpia i permet ajustar la brillantor, el contrast, les fonts i el traç del text. 

Resulta molt útil per contrarestar la fatiga. Si navegues des d’un dispositiu mòbil, també contribueix a la reducció del consum de la bateria. 

6. eyeCare – Protect your vision

eyecare.apps4u.net

Si et costa desenganxar els ulls de la pantalla, aquesta és la teua extensió. Basant-se en la regla 20-20-20, que dicta que per cada vint minuts que passem mirant una pantalla, cal fixar l’atenció en alguna cosa que es trobi a vint peus de distància, això és uns sis metres, durant vint segons.

Així doncs, s’encarrega de recordar-te que ha arribat l’hora de fer una pausa i et proposa exercicis per evitar el cansament de la vista i el dolor a la zona lumbar.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *