Inici » #NotadeVeu 0048 / Estàs al cas de la tornada hologràfica d’Abba?

#NotadeVeu 0048 / Estàs al cas de la tornada hologràfica d’Abba?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, ja estàs al cas de la tornada hologràfica d’ABBA?

Els hologrames són representacions tridimensionals realitzades en gràfics per ordinador i animades mitjançant la tècnica de captura de moviment.

La interferència de dos feixos de llum sobre un objecte o subjecte sensible, permet codificar-ne la informació i convertir-la després en píxels hologràfics que s’emmagatzemen i es configuren per donar el resultat desitjat.

Amb l’ajuda d’un vestit amb marcadors col·locats en els punts clau del cos i una sèrie de càmeres de tracking 3D es podrà capturar i recrear els seus moviments sobre el model virtual que vol representar.

Aquesta tècnica utilitzada en el procés d’animació de personatges en 3D que podem veure en moltes pel·lícules i sèries de televisió, també s’ha aplicat per fer reviure virtualment artistes com Frank Sinatra, Michael Jackson o Whitney Houston.

Al Mobile World Congress, del passat mes de juny, es va presentar una demostració del projecte 5G Hologram que demostra el potencial de la tecnologia hologràfica combinada amb la tecnologia 5G i que arriba per revolucionar el món de l’entreteniment i de les comunicacions entre persones.

Vídeo de presentació de la càmera Hologràfica Portl Hologram

Poder transmetre ràpidament els senyals de vídeo 3D amb baixa latència de dades, a màxima resolució, obre la porta a noves possibilitats. La immersió virtual, la interacció en temps real entre la persona projectada i els interlocutors físics i la telepresència d’alt nivell. 

Caldrà anar veient les seues aplicacions concretes en diferents sectors com el sanitari, l’educatiu o el cultural… També caldrà estar al cas dels hologrames en 3D hàptics, capaços de reaccionar al tacte humà i que facilitaran interacció gairebé completa.

Precisament, demà divendres surt a la venda el disc Voyage que suposa el retorn de banda sueca, després d’un descans de quaranta anys. Això sí que és reposar! Per bé que serà la seua versió hologràfica la qui acabarà pujant als escenaris, per cantar i ballar els seus temes, durant la gira que s’iniciarà el 27 de maig a Londres.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *