Inici » #NotadeVeu 0059 | Coneixes els usos alternatius del mode avió?

#NotadeVeu 0059 | Coneixes els usos alternatius del mode avió?

Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, coneixes els usos alternatius que pots donar al mode avió?

Aquesta funció evita que la transmissió i recepció del senyal mòbil generi interferències amb els sistemes de navegació i seguretat de la nau, que podrien arribar a provocar accidents greus.

En activar aquest mode, es desconnecten totes les connexions mòbils: les xarxes Wi-Fi i les mòbils, el Bluetooth i el GPS.

Amb tot, pots reconnectar-se a internet, a través d’una xarxa Wi-Fi. També pots activar el Bluetooth i la geolocalització. Per tant, no podràs rebre ni realitzar missatges de texts ni trucades telefòniques. I en qualsevol cas, pots seguir utilitzant les aplicacions instal·lades fora de línia i accedir als arxius emmagatzemats localment.

Pots engegar i aturar-lo des del Centre de control del teu dispositiu mòbil, lliscant amb el dit cap avall des de la part superior dreta de la pantalla. 

De manera semblant des d’un ordinador, arribar-hi a través de la icona de Notificacions, a la dreta de la barra de tasques o amb el teu teclat, si disposa d’una tecla específica per a aquesta funció. 

Altres usos, per quan no estàs volant.

Més enllà de quan et mous per l’aire, hi ha altres situacions de vida en què pot ser interessant fer-lo anar. Repassem-les.

Millorar la productivitat

Vius hiperconnectada? Pateixes dependència extrema al mòbil? Tens poc autocontrol i no pots resistir la temptació de desbloquejar per atendre les notificacions que reps, al moment? Amb el mode avió podràs recuperar el control del temps i centrar-te en el que estàs fent o amb qui estàs, sense interrupcions.

També pots activar-lo a la nit. Si ets de les que utilitza les alarmes del telèfon per despertar-se, podràs evitar que les notificacions et desvetllin abans d’hora.

Economitzar bateria

Encara que la pantalla estigui en repòs, el teu dispositiu empra molts recursos a buscar antenes mòbils per garantir-te la connectivitat, siguis on siguis. Això afecta negativament el temps d’autonomia de la bateria. 

Si actives el mode avió quan està a punt de quedar-se sense bateria, podrà aguantar molt més temps.

Així mateix, si l’actives quan disposes de poca estona per carregar-lo, s’optimitza el consum d’energia. I, per tant, s’aconsegueix carregar-lo amb un període de temps sensiblement més curt.

Llegir els missatges d’incògnit

Amb el mode avió activat pots llegir les comunicacions rebudes per missatgeria instantània sense que qui les ha emès en tingui coneixement. Tingues present, que tan aviat com el tornis a desactivar, es trencarà l’encanteri i les aplicacions delataran la lectura dels missatges i la teua presència en línia.

Evitar ensurts amb la itinerància.

Amb el mode avió activat, pots anar a l’estranger sense témer trobar-se càrrecs sorpresa en concepte de roaming, a la propera factura de telèfon. Tingues present que sempre et podràs connectar mitjançant els punts de connexió Wi-Fi que et vagis trobant. 

 Limitar l’aparició d’anuncis en apps

Així de senzill: No internet, no publicitat! Aquest truc no et servirà amb les apps que requereixen mantenir la connexió a internet activa.

Per evitar accidents

Si tens infants i els deixes jugar amb el teu mòbil, també és recomanable que l’activis. Així, evitaràs trucades accidentals i l’aparició d’alertes que interrompin la seua experiència de joc i que exposin la teua activitat digital.

1 comentari a “#NotadeVeu 0059 | Coneixes els usos alternatius del mode avió?”

  1. Pingback: Càpsula 134. 🎉 Mode Festa - #CàpsulesTIC

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *