Això és una nota de veu. Això és una microcol·laboració amb Ràdio Tàrrega per capturar i compartir bones pràctiques i recursos TIC, amb totes vosaltres. Per cert, has estat víctima d’algun atac digital masclista?
La violència masclista és un fenomen creixent en les nostres quotidianitats, també les digitals, i al llarg de la història.
Les expressions de violència de gènere analògiques, les relacions tòxiques, les actituds masclistes i els estereotips de gènere, han colonitzat també el món digital.
Amb la violència masclista en àmbits digitals, l’agressor busca dominar mitjançant comportaments abusius i estratègies humiliants que envaeixen la privadesa, la intimitat i la pròpia imatge de la seua víctima.
No podem silenciar ni normalitzar cap d’aquestes situacions:
Si t’assetgen o et controlen utilitzant eines tecnològiques és violència de gènere!
Si a través de canals digitals t’amenacen o et calumnien amb expressions discriminatòries o denigrants pel fet de ser dona és violència de gènere!
Si t’amenacen perquè facilitis les credencials personals i les contrasenyes és violència de gènere!
Si accedeixen als teus comptes i dispositius sense el teu consentiment i espien el que hi fas, és violència de gènere!
Si restringeixen o controlen el que dius i fas a les xarxes socials és violència de gènere!
Si et difamen escampant informació falsa per confondre’t, desprestigiar-te, deslegitimar-te és violència de gènere!
Si exigeixen saber on ets a través d’aplicacions de rastreig i la geolocalització, és violència de gènere!
Si fustiguen, manipulen o interfereixen les relacions que mantens amb altres persones a través d’internet, és violència de gènere!
Si t’exigeixen mantenir un contacte constant i s’enutgen amb tu quan no respons de manera immediata, quan estàs en línia, és violència de gènere!
Si t’obliguen a enviar imatges de caràcter eròtic o sexual o les difonen sense el teu consentiment és violència de gènere!
Si roben, usurpen o suplanten la teua identitat digital és violència de gènere!
Segons el Grup de recerca Antígona de la UAB, nou de cada deu dones no denúncia les violències masclistes digitals rebudes per desconfiança cap al procés judicial, falta de proves o per motius econòmics.
Si has patit alguna d’aquestes situacions de violència, digues prou! No estàs sola.
Mossos d’Esquadra ofereix atenció personalitzada i assessorament per WhatsApp, a través del telèfon 601 00 11 22, les 24 hores del dia i els 365 dies de l’any.
Per una internet i una societat lliures de violència i discriminació masclistes. Avui i tot l’any!
